28 de maig 2008

HELENA HUGUET, DE PRIMER D’ESO, GUANYA EL PRIMER PREMI DEL IX CONCURS LITERARI “EL PEQUEÑO CONSUMIDOR”

Com altres anys, el Departament de Llengua castellana ha promogut la participació de l’alumnat del centre en el premi “El pequeño consumidor”. Es tracta d’un concurs convocat, a nivell de tot Espanya, per l’Organización de Consumidores y Usuarios (OCU). S’organitza en dues categories. La primera inclou alumnat de 6è de Primària, 1r i 2n d’ESO; la segona, alumnat de 3r, 4t i 1r de Batxillerat.

Enguany, el tema que es plantejava era Usos y abusos del agua. Les idees podien expressar-se en l’estil que es volgués: reflexió, conte, carta, campanya publicitària… Primer es van triar deu finalistes de cada categoria i després un/a guanyador/a i un accèssit. Doncs bé, entre els finalistes hi havia una alumna de 1r d’ESO A, l’Helena Huguet Cabrol que, al final, va resultar ser la guanyadora de la primera categoria.

L’Helena va escriure una narració molt original que incloïa dues cartes i que s’ajustava molt bé al tema plantejat. La podreu llegir a la revista del centre. Com a guanyadora, rebrà un trofeu, una exclusiva obra en ceràmica, i 1200 euros en material educatiu. A més, el seu text es publicarà al llibre del concurs juntament amb els dels altres finalistes. El premi li serà lliurat el 16 de juliol a l’Expo de Saragossa, on se la convida a passar el dia.

Des d’aquí volem felicitar la guanyadora i agrair l’esforç de l’alumnat del centre que va participar en el concurs. Cal dir que tots els textos eren molt interessants i alguns d’un gran valor literari.

27 de maig 2008

II JORNADA DE MEDIADORS ESCOLARS A LA SEU D'URGELL

El divendres 23 de maig el grup de mediadors del centre vam realitzar una sortida a la Seu d'urgell.Per assistir a la segona trobada de mediadors escolars de la província de Lleida.Tot seguit un mostrem les fotografíes més representatives.

Imatges de l'intercanvi amb França

Si voleu veure imatges de l'intercanvi que van realitzar el nostre alumnat de francès amb l'institut de Louroux o saber com va anar tot plegat, cliqueu aquí.

26 de maig 2008

La Serra triomfa al Concurs Literari Acudam

El diumenge 25 de maig, a la sala del Teatre l’Amistat de Mollerussa va tenir lloc l’acte de lliurament de premis del 6è Concurs Literari Escolar entorn les persones amb discapacitat intel·lectual.
L’acte va comptar amb la presència del Sr. Xavier Solà, director i presentador del programa “El Suplement” de Catalunya Ràdio i el Sr. Carles Porta, periodista i autor del llibre “Tor”, la “muntanya maleïda” del Pallars Sobirà on, amb només 13 famílies, va haver-hi 3 morts sense que, fins el moment actual, se sàpiga oficialment l’autor material d’aquests assassinats.
L’IES La Serra va ser una part molt important d’aquest acte, no només per la quantitat de treballs presentats, sinó també per la seva qualitat. A nivell de tota la comarca del Pla d’Urgell, la presentadora va especificar que s’havien presentat prop de 400 treballs. Hi havia 4 categories i cada categoria comptava amb un finalista i un guanyador, ambdós amb importants premis en metàl·lic i una placa. El nostre centre podia, per edats, participar en 3 de les esmentades categories, i els resultats van ser els següents:
Primer cicle:
Finalista: Helena Huguet, de 1r d’ESO
Primer premi: Humbert Vallès, de 1r d’ESO
Segon cicle:
Primer premi: Anna Alsina, de 4t d’ESO
Batxillerat:
Primer premi: Judit López, de 2n de Barxillerat

A tots ells, la més sincera enhorabona!!!


23 de maig 2008

Imatges de la sortida a La Pena

Ja tenim les primeres imatges de les sortides que van fer els alumnes d'ESO2 als boscos de La Pena (Poblet). Si les voleu veure cliqueu aquí.

21 de maig 2008

Ja tenim imatges de la sortida a l'Aiguabarreig

Ens acaben d'arribar les primeres imatges de les sortides que l'alumnat de primer d'ESO va fer a l'Aiguabarreig. Si les voleu veure cliqueu aquí o sobre la imatge de sota.

15 de maig 2008

Robatori a La Serra


A l'Institut estem molt emprenyats: aquesta nit ens han robat tres de les sis jardineres que havien fet l'alumnat de l'Aula Oberta. Ha estat un robatori premeditat i amb nocturnitat ja que només han robat aquelles que quedaven fora de l'abast de la càmera de videovigilància. Si les veieu feu-ho saber als mossos.

Ja està a la venda la nova samarreta esportiva de l'IES


A partir de la setmana vinent, estarà a la disposició de l'alumnat la samarreta esportiva de l'Associació Esportiva de l'IES La Serra. Es vendrà a les hores del pati.
Es podrà fer servir per les trobades esportives, sortides de l'àrea d'Educació Física i a les classes d'E.F

13 de maig 2008

Publicació online del llibre de sant Jordi 2007

Si voleu llegir les obres guanyadores dels premis Sant Jordi i Sol del Pla 2007, hi podeu accedir clicant aquí o sobre la imatge.

Premiats sant Jordi i Sol del Pla 2008

Poesia

1r Cicle

1r. “Quan la nit treu el cap”, Sílvia CALVET
2n. “La nit”, Mònica VICENS
3r. “La nit”, Gal·la BENAVIDES
Accèssit. “Un dia a l’institut”, Arnau GUIU

2n Cicle

1r. “Vull...”, Marta SOLSONA
2n. “Esperança”, Eva BARRERA
3r. “Sentiments d’un temps passat”, Judit CABA
Accèssit. “Escapar-se”, Montse VILARRUBÍ

Batxillerat

1. “Bon dia”, Albert MATA
2. “Avui”, Gemma CAVA
3. “Com canvia la vida”, Verònica SEGURA
Accèssit. “El gran abell de la vida”, Rosa M. CANO


Premis El Sol del Pla

Categoria D

1r. “Sensacions”, Oriol ASENS
2n. “La lluna”, Carla AMENÓS


Categoria E

1r. “Paper buit”, Júlia PUIG

Categoria F

1r. “Jazz”, Sílvia GASET
2n. “Vida”, Maria REÑÉ

Prosa

1r Cicle

1r. “La gota salada”, Anna PARRADO
2n. “Records d’un gat”, Sílvia CALVET
3r. “La rosa vermella”, Mònica VICENS
Accèssit. “El bungalow número 7”, Oriol ASENS

2n Cicle

1r. “El despertar d’un somni”, Sílvia CASES
2n. “Un maniquí amb mal caràcter”, Aura AMORÓS
3r. “L’altre cel de París”, Júlia PUIG
Accèssit. “Tot comença i tot s’acaba”, Aina GENÉ

Batxillerat

1r. “Un full i un llapis”, Laura VILARÓ
2n. “En Robert es va despertar”, Lluís PALAU
3r. “Un fantasma al mirall”, Irene BERENGUÉ
Accèssit. “Coses que passen”, Judit LÓPEZ